Onze Methode

Waarom zwemmen bij Zwemschool de Vin Ewijk?

Onze voordelen:

  • lessen in warm water (rond 31 graden)
  • kleine groepen (max 8)
  • persoonlijke sfeer
  • als groepje inschrijven is mogelijk
  • het diplomazwemmen is ook op deze locatie
  • lessen in eigen nivo en op eigen tempo

Kinderen die leren zwemmen bij ons worden opgeleid voor het Internationale Survival – ABC diploma van de ENVOZ. De eerste 2 zwemlessen mag papa of mama van het kind meezwemmen. Zo wordt de drempel naar de eerste spannende zwemlessen verlaagd en kan er persoonlijk worden gecommuniceerd over het kind.

Leren zwemmen

Leren zwemmen is in ons waterrijke land zeer belangrijk en van levensbelang! Wij zijn van mening dat iedereen de vereiste begeleiding dient te krijgen om te leren zwemmen. Om hieraan te voldoen, werken wij met kleine groepjes van max 8 kinderen. Hiermee garanderen wij dat ieder kind de vereiste deskundige begeleiding krijgt, wat ieder kind verdient. We zijn al jaren met Zwemschool De Vin in Ewijk, Nijmegen, Arnhem, Utrecht en Ede een vertrouwd adres voor het behalen van het A, B, en C diploma.

Kinderen kunnen starten vanaf ongeveer 4 jaar en zwemmen 1 keer per week. Onze zwemlessen worden in een speelse, kindvriendelijke manier verzorgd, met veel aandacht voor de begeleiding van uw kind en de communicatie naar de ouders toe.

Een lesgroep zal tijdens het hele A-traject begeleid worden door een vaste lesgever. Dit bevordert het gevoel van vertrouwen en veiligheid bij het kind en zorgt ervoor dat de lesgever uw kind goed leert kennen en andersom, en dus de oefenstof ook kan afstemmen op de vorderingen van uw kind.

Het Survival ABC is een modern opleidingstraject met als einddoel het volledig watervrij en zwemveilig maken van kinderen. Vanaf de 1e zwemles zwemmen de kinderen in diep water en worden alle onderdelen op een speelse, afwisselende manier aangeboden waarbij plezier en leren hand in hand gaan. De kinderen zwemmen in een zogenaamd drijfpakje in diep water. In het drijfpakje zijn op borst- en rugzijde drijvers verwerkt. Het kind kan zich zo veilig en gemakkelijk bewegen in het water, en het drijfpakje bevordert het ontwikkelen van het watergevoel. Uw kind leert zo makkelijker, sneller en met meer plezier zwemmen. Omdat de kinderen meteen in diep water gaan zwemmen, kan in de eerste periode ook al worden geoefend met duiken, onder water zwemmen en survival.

Bekijk hier onze agenda, klik hier om je in te schrijven.